Plantdag ‘Groen verbindt’

Wethouder den Os geeft startsein praktijktuin Woldbos

Op woensdagochtend 28 november verzamelden leerlingen van Aeres, ROC, de Steiger, ’t Schrijverke en de Helmstok en vertegenwoordigers van de gemeente, Lelykracht en de volkstuinvereniging zich bij het Woldbos Gelderse Hout in verband met de plantdag ‘Groen verbindt’.

Foto: Fotostudio Wierd

Na uitleg over het planten van de bomen en struiken, heette wethouder Nelly den Os de kinderen welkom en benadrukte ze het belang van groen in je eigen omgeving. ‘Ik vind het fantastisch om samen met jullie op deze mooie plek een praktijktuin aan te mogen leggen ’. Vervolgens werden de bomen uitgedeeld en gingen de kinderen, onder begeleiding van leerlingen van Aeres en de Steiger, samen planten. Om 10 uur kwamen ook kinderen vanuit basisschool de Helmstok op de fiets aan om het bos van nog meer bomen te voorzien. ‘Dit is de eerste boom die ik plant’ riep één van de kinderen van ‘t Schrijverke. Ondanks de kou hoorde je steeds vaker vanuit jong en oud dat ze het hartstikke leuk vonden.

Flevodrome heeft voor heerlijke verse appelkoeken gezorgd en de zuivelboerin van The Grow Company heeft gezorgd voor diverse zuiveldranken. Bij vertrek heeft de Lelystadse boer samen met studenten van het ROC appels en peren uitgedeeld aan de kinderen.

Groen Verbindt
Met Groen Verbindt willen we kinderen, jongeren en volwassenen in de stad bewuster maken van de groene omgeving en plekken waar je kunt eten van de natuur, zoals volgend jaar ook mogelijk is in het Woldbos. Vanuit Lelykracht zijn we in gesprek met verschillende partijen voor het vervolg en op zoek naar nog meer partijen in de stad om mee samen te werken om Lelystedelingen bewuster te maken van wat we in de stad voor mooi eetbaar groen hebben. Bijvoorbeeld door verschillende plukroutes en een dag waar we de stad gezamenlijk groener maken.