Verhalen van inwoners in de spotlight

“Er is echt iets veranderd in de buurt, veel meer saamhorigheid en reuring”. Een inwoner van de Punter in Lelystad blikt terug op het evenement ‘Straat op de Kaart’ begin dit jaar. “Door met elkaar op te trekken en samen de verhalen te beleven hebben we elkaar beter leren kennen en hebben we inmiddels ook een buurtfeest met elkaar gevierd. In één van de acts was het net vernieuwde plein omgetoverd tot ‘Klein Jordaan’ en dat bordje staat er nog steeds”.

Dat smaakt naar meer
In navolging op het succes in de Punter staan eind deze maand de verhalen van inwoners in Lelystad Haven centraal. De kapper, een opa, twee juffen, een vrijwilliger uit het buurthuis en anderen zijn met kunstenaars bezig om hun verhaal creatief uit te werken. Bezoekers worden op 22 en 23 september via een wandeling door de wijk verrast door muziek, gedichten, theater en dans. De route, ook rolstoeltoegankelijk, start bij wijkcentrum de Windhoek en duurt 90 minuten. Meer info en aanmelden kan via straatopdekaart@lelykracht.nl.

Straat op de Kaart Lelystad Haven is een samenwerking tussen Lelykracht, CAF, Atelier Kamstra, #Loods32, de kunstenaars en bewoners uit Lelystad Haven.