Tweede editie van ‘Groen verbindt’ een groot succes

Op woensdagochtend 18 september 2019 verzamelden leerlingen van Aeres, de Steiger, Ichtus en de Vuurtoren zich om bomen en bloembollen te planten. Aan de straat de Beginweg voor het Jagersveld in verband met de plantdag ‘Groen verbindt’. Het was nog spannend of de dag door kon gaan doordat er geen bomen geleverd konden worden om te planten wegens het droge zomerweer! Uiteindelijk zijn het prachtige ‘tweedehands’ bomen geworden.

Om 9 uur kwamen de leerlingen van de Ichthus prachtig hand in hand aanlopen, waarbij de oudsten twee jongere leerlingen bij zich hadden. Wethouder Nelly den Os heette de kinderen van harte welkom en benadrukte het belang van groen in je eigen omgeving. IVN Lelystad was aanwezig om op een speelse manier uitleg te geven over de natuur, vooral de nootjes vonden kinderen interessant. Dop & Erwt was er speciaal voor de basisschoolleerlingen van groep 1 en 2. Tijdens het verhaal van Dop & Erwt waren de allerkleinsten volop geconcentreerd en muisstil.

Bomen en bloembollen planten
Dankzij de enthousiaste begeleiding van de leerlingen van middelbare school de Steiger en Aeres konden kinderen van de basisschool Ichthus en de Vuurtoren bomen planten en ondertussen uitleg krijgen. Verschillende leerlingen van de basisscholen vonden het jammer dat ze niet nog meer bomen konden planten en voor anderen was het éen van de eerste keren zo dichtbij de natuur en was het nog even wennen. Kinderen uit groep 1 en 2 van basisschool de Ichthus hebben bloembollen geplant aan het begin van de straat van de Beginweg met hulp van leerkrachten en bewoners vanuit het Jagersveld. Voor al het harde werken had Flevodrome gezorgd voor heerlijke verse appelkoeken waar leerlingen, begeleiders en vrijwilligers heerlijk van hebben gesmuld. Via deze weg bedankt voor iedereen die heeft meegeholpen! Nieuwsgierig naar de beplanting? Neem dan een kijkje aan het begin van de Beginweg richting het Jagersveld. Volgend jaar staat het hier vol met prachtige bloemen en bomen.

Groen Verbindt
Groen verbindt vond in 2018 voor het eerst plaats met een plantdag in het Woldbos. Dit gedeelte in het Woldbos is vervolgens geadopteerd door de middelbare school de Steiger en Aeres zodat leerlingen hier praktijkervaring op kunnen doen die de richting Groen volgen. Met Groen Verbindt worden kinderen, jongeren en volwassenen in de stad bewuster gemaakt van groen in eigen omgeving. Tevens gaat het ook om bewustwording van plekken waar je kunt eten van de natuur, zoals volgend jaar ook mogelijk is in het Woldbos!

Vanuit Lelykracht en de gemeente Lelystad zijn wij in gesprek met verschillende partijen voor het vervolg van Groen Verbindt en op zoek naar nog meer partijen in de stad om mee samen te werken. Deze editie van Groen verbindt is tot stand gekomen door de Gemeente Lelystad, Lelykracht, Eduvier locatie de Steiger, Aeres college, IVN Lelystad, Bewonersvereniging Jagersveld en daarnaast hielp Dop & Erwt op de dag zelf mee en heeft Flevodrome gezorgd voor een heerlijke traktatie.