THE STYLEZ: een hip-hop karavaan van talent uit Lelystad!

Op 6 december strijdt de lokale crème de la crème van Urbandans en rap voor de eer en de prijzen. Deze avond start om 19.00 uur in de Kubus met dansacts. Vervolgens gaan we richting Corneel voor het onderdeel Rap. Onderweg treffen we bij URBN Village free-run demonstratie. De avond in Corneel wordt afgesloten door niemand minder dan hip-hop grootmeester Adje!

Kubus vindt deelnemers en money
Dankzij startkapitaal van het VSB Fonds én Lelykracht kon Kubus dit jaar aan de slag om op zoek te gaan naar de Urban scene in Lelystad. Met ‘Pivo’ in de lead zijn tal van Urban krachten uit het Lelystadse bij elkaar gekomen. Deze laten zien wat er te beleven valt in onze provinciehoofdstad. Het is voor het eerst dat een moment als dit met Lelystadse dans en rap op deze schaal gepresenteerd wordt.

THE STYLEZ: the Battle
De deelnemende talenten strijden om zowel de eer als de prijzen! De winnaar van The Stylez verdient een plek op podia buiten Lelystad en mag zichzelf ‘The Stylisch One’ noemen. De publieksprijs is een geldprijs van € 100,-.

Top act: Adje
Adje is een echte legend in de game! Dankzij klassieke en toonaangevende hits als ‘Fok Wachten’, ‘Verlof’ en ‘Hele Meneer’ is Adje al jarenlang geliefd op zowel de straat als in de clubs. Door te balanceren tussen deze twee werelden zou je Adje kunnen zien als de perfecte link tussen de oude en de nieuwe generatie hiphop-liefhebbers. In 2018 bracht hij twee albums uit ‘Alles Groot’ en ‘BASE’ en had hij samen met Puri en Jhorrmountain de clubhit ‘Coño’, die inmiddels meer dan 50 miljoen streams heeft.

  • 6 december 2019
  • Start dans acts in de Kubus om 19 uur
  • Vertrek naar URBN Village: 20.00 uur Free-run demo
  • Start the Battle in Corneel: 22.00 uur (open vanaf 20.30 uur)
  • Minimum leeftijd 12 jr.
  • Entree €5

THE STYLEZ is een uniek samenwerkingsverband van Kubus met URBN Village, Corneel, Lelykracht, Challenge Up, Jongeren maken de Stad en natuurlijk de uitvoerende deelnemers.