Terugblik op een geslaagde ‘Straat op de Kaart‘ Lelystad Haven

Verhalen van inwoners van Lelystad Haven in beeld gebracht via allerlei kunstvormen. Dat is het idee achter Straat op de Kaart. Begin 2018 succesvol uitgevoerd in de Punter (zie filmpje hieronder) en in september 2018 in Lelystad Haven!

Kregen bezoekers en genodigde pers een afmelding voor zondag 23 september 2018 als gevolg van het slechte weer, de zaterdageditie op zaterdag 22 september 2018 van Straat op de Kaart Lelystad Haven was daarentegen zeer geslaagd verlopen!

Vier keer vertrok een groep wandelaars vanuit De Windhoek voor de culturele route door de wijk. Malou (atelier Kamstra) en Stefanie (Centrum Amateurkunst Flevoland) laten weten dat de opkomst goed was en de bezoekers positief reageerden. Afwisselend, verrassend en vooral creatief! Verhalen van inwoners werden verteld door kunstenaars. Door o.a. toneel, dans, kunst, fotografie of een gedicht. Elk verhaal werd anders verteld en dankzij de intieme setting van max 25 personen per groep ook alle tijd en aandacht om te luisteren en te reageren op wat je zag of hoorde.

Lia van Vliet, verhalenverteller bij het werkeiland en de drijvende kracht van kookgroep SamSam: “We waren de hele middag zoet in de keuken om alle hapjes te maken. Maar het is schoon op gegaan! Mensen vonden het echt leuk om bij ons langs te komen.” Richarda, opbouwwerker van Welzijn Lelystad, liep mee met de vierde route: “Mooi om te zien hoeveel reuring er in het wijkcentrum was, de sfeer was echt goed. Ik ben verrast door de afwisseling van de deelnemers, kunstenaars en de uitingen. Dat ook een cliënt van Triade meedoet is natuurlijk fantastisch. Straat op de Kaart liet echt zien hoe gemêleerd en interessant de wijk Lelystad Haven is.”

De organisatie dankt alle deelnemers, kunstenaars en de bezoekers voor hun deelname en daarmee het succes van deze tweede editie Straat op de Kaart 2018.

 

 

Dit project is een onderdeel van Lelykracht, Verenigde Straten.

Trots…..op jezelf en op onze stad!
Dat is waar Lelykracht voor staat.