Jouw verhaal op originele manier verteld!

Wij zijn nieuwsgierig naar de inwoners van de Kempenaar in Lelystad. Wie woont hier? Hoe ga je om met het dagelijks leven? Hoe ben je in deze wijk terechtgekomen? Wij gaan verhalen ophalen van inwoners van de Kempenaar, hiervan worden er vijf voorgelegd aan onze kunstenaars, en die verhalen worden in beeld gebracht! Dit kan door middel van dans, muziek, theater, video of beeldende kunst. In het weekend van 2 en 3 november 2019 worden alle presentaties, in Straat op de Kaart Kempenaar, vertoond aan Lelystads publiek.

Route
De start van de route is in het prieeltje in het Bultpark. Bewoner Erudice opent de route met een gedicht.

 1. Kempenaar 04-03 met het verhaal van Obbe Annega door kunstenaar Aleksander Willemse
  Obbe woont op Kempenaar 04-03 en is gekoppeld aan beeldend kunstenaar Aleksander Willemse: Beeldend kunstenaar Aleksander Willemse neemt bezoekers mee in een belevenis samen met Obbe Annega – al 33 jaar bewoner van de leefgemeenschap in de Kempenaar en poppenhuisbouwer. Het ultieme gevoel van Flower Power toen, en nu, op dit moment in de Kempenaar in Lelystad samenvallend. Laat je onderdompelen in een verhaal over wonen in de idealen van de jaren ’60. Ervaar daarbij het grootste gevoel van liefde in de kleinste expositie ter wereld.
 2. Kempenaar 09-25 met het verhaal van Willem van Dijk door kunstenaar Valentina Elèni
  Willem woont op Kempenaar 09-25 en is gekoppeld aan theatermaker Valentina Elèni: Theatermaker Valentina Elèni neemt u mee naar het jaar 2050. Het is ijskoud, zwervende hangjongeren vullen de straat en er is geen plant meer in de straat te bekennen. Gelooft ú uw ogen? Is dit het lot van de Kempenaar?
 3. Kempenaar 21-06 met het verhaal van Eerke Sijsling door Andras Sadikrama
  Eerke woont in Kempenaar 21-06 en is gekoppeld aan danser/choreograaf Andras Sadikrama: Andras en Eerke zijn samen een choreografie aan het samenstellen die een mengsel is van Tai Chi bewegingen en Urban Dans. Het verhaal is dat ze de dualiteit in de wijk willen uitbeelden. Men ziet de wijk Kempenaar niet echt als een bewoonbare wijk. De choreografie wordt gestart met een kennismaking, dialoog en acceptatie. De choreografie bestaat uit emoties, gedrag en communicatie.
 4. Kempenaar 18-23 met het verhaal van Sherida Brekveld door Malou Kamstra
  Sherida woont in Kempenaar 18-23 en is gekoppeld aan beeldend kunstenaar Malou Kamstra: Kunstenares Malou Kamstra werkt voor ‘Straat op de Kaart’ samen met actieve bewoonster van de Kempenaar Sherida. Beide dames houden er van om de wereld te kleuren en op te fleuren. Sherida heeft haar straat samen met haar buurvrouwen ‘brommervrij’ gekregen. Tijdens ‘Straat op de Kaart’ nemen Malou en Sherida je mee op reis voor een vluchtige blik op haar levensweg waarin wellicht antwoorden te vinden zijn over de motivatie van deze actieve bewoonster.
 5. Kempenaar 01-34 met het verhaal van Miriam Beker door Willem Hellbreker
  Miriam woont in Kempenaar 01-34 en is gekoppeld aan muzikant Willem Hellbreker: Saxofonist Willem Hellbreker zal met Miriam Beker van Praktijk Beker een helende reis verzorgen voor de bezoekers van ‘Straat op de Kaart’. Door alle indrukken van de tocht kunnen de bezoekers zich overgeven aan de rustgevende klanken van de saxofoon van Willem Hellbreker, de stem van Miriam Beker (uw kapitein) en het zachte zoeven van de A6. De Kempenaar, het vrachtschip van de kleine binnenvaart loodst je veilig terug naar huis. Vergeet je zorgen. Je bent nu hier, de reis is volbracht.
 6. Kempenaar 01-10, einde route bij Theater Posa. 

Aanvangstijden

 • Route 1: 18.30 – 20.00 uur
 • Route 2: 19.00 – 20.30 uur
 • Route 3: 20.00 – 21.30 uur

De gidsen zijn acteurs én muzikanten Job Kühlkamp en Marcel Kouwenhoven. Zij spelen beide in de band ‘Bovenste Knoopje Open‘ en spelen daarnaast in diverse voorstellingen.

Bekijk hier een filmpje en verslag van Straat op de Kaart in de Punter en Lelystad Haven.