Sport en cultuuraanbieders zetten de deuren open

In De Koploper in Lelystad is zaterdag 21 september 2019 de eerste editie van de Sport- en Cultuurweek begonnen. Jong en oud kon zich vanaf 13.00 uur laten inspireren en informeren. Het programma bestond onder andere uit freerunnen, duiken en creatieve workshops. Ook waren er informatiekraampjes, springkussens en speelactiviteiten voor kinderen.

Na de opening was het tijd om op de fiets een kijkje te nemen bij de sport- en cultuuraanbieders in de stad. Van paardrijden tot wedstrijdzwemmen, van voetbal tot luchtscouting… Tientallen verenigingen hadden zaterdag en zondag hun deuren wijd opengezet voor een kennismaking van geïnteresseerden met hun sport- en cultuuraanbod. De hele week door waren er zo op verschillende plekken activiteiten.

De Sport- en Cultuurweek werd zondag 29 september 2019 afgesloten met muziek, voetbal, vloggen, dans en meer op het Aron Winter Cruijff Court bij Atolplaza. Lelykracht verzorgde deze gratis activiteiten voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 18 jaar.

Wie organiseert de Sport- en Cultuurweek?
De Sport- en Cultuurweek wordt in 2019 voor het eerst gehouden in Lelystad. Sportbedrijf Lelystad en Kubus sloegen de handen ineen om samen met sport- en cultuuraanbieders in Lelystad inspirerende activiteiten op te zetten. Het doel is om alle inwoners de gelegenheid te geven kennis te maken met sport en cultuur in de stad. Dit initiatief is afgeleid van de landelijke Nationale Sportweek van het NOC*NSF. Deelname aan sport en cultuur is van groot belang. Sport en cultuur helpt mensen vitaler te worden, talenten te ontdekken en draagt bij aan een gezonde(re) leefstijl.