Maak kennis met het sport- en cultuuraanbod in Lelystad! Van zaterdag 21 tot en met zondag 29 september 2019 organiseren Sportbedrijf Lelystad en Kubus de eerste Sport- en Cultuurweek in Lelystad. We trappen af op zaterdag 21 september in Sportcentrum De Koploper. Stap op de fiets en doe mee! Deelname is gratis.

Opening op zaterdag 21 september
Op zaterdag 21 september gaat de Sport- en Cultuurweek om 13.00 uur van start met een feestelijke opening in De Koploper. Kom freerunnen, volg creatieve workshops en laat je inspireren bij de informatiekraampjes van verenigingen. Voor kinderen zijn er springkussens en verzorgen we leuke speelactiviteiten. En na de opening is het tijd om op de fiets een kijkje te nemen bij de sport- en cultuuraanbieders in de stad!

Stap op de fiets en win
Verschillende sport- en cultuurverenigingen zetten zaterdag 21 en zondag 22 september hun deuren open voor een kennismaking met hun aanbod. Stap op de fiets en ga bij hun langs! Bij iedere aanbieder ontvang je een sticker. Heb je vijf stickers? Lever dan jouw volle fietsroutekaart in bij Sportbedrijf Lelystad (De Koploper, Badweg 21) o.v.v. jouw naam en telefoonnummer en je maakt kans op een fiets gesponsord door Lelykracht! Bij inlevering van een volle kaart ontvang je sowieso een entreekaartje voor zwembad De Koploper!

Afsluiting door Lelykracht op zondag 29 september
De Sport- en Cultuurweek wordt op zondag 29 september afgesloten met muziek, voetbal, vloggen, dans en meer op het Aron Winter Cruijff Court bij Atolplaza. Lelykracht organiseert deze toffe activiteiten van 13.00 tot 17.00 uur voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 18 jaar. Deelname is gratis.

Wie organiseert de Sport- en Cultuurweek?
De Sport- en Cultuurweek wordt in 2019 voor het eerst gehouden in Lelystad. Sportbedrijf Lelystad en Kubus slaan de handen ineen om samen met sport- en cultuuraanbieders in Lelystad inspirerende activiteiten op te zetten. Het doel is om alle inwoners de gelegenheid te geven kennis te maken met sport en cultuur in de stad. Dit initiatief is afgeleid van de landelijke Nationale Sportweek van het NOC*NSF. Deelname aan sport en cultuur is van groot belang. Sport en cultuur helpt mensen vitaler te worden, talenten te ontdekken en draagt bij aan een gezonde(re) leefstijl.