Op 21, 22 & 23 juni 2018 werd een geweldig spektakel in Het Zilverpark te Lelystad opgevoerd met zang, dans & theater door bekende & onbekende talenten uit Lelystad: Zilte Zee, Zoete Dromen. 

Bekijk de aftermovie! 

 

Bekijk hier meer beeldmateriaal!

Het verhaal

Lelystad begon jaren geleden als een droom. Cornelis Lely liet een stad oprijzen uit de Zuiderzee, maar ondanks alle mooie plannen verviel de stad in allerlei eilandjes van bewoners met verschillende gewoontes. Lelystad was geen fijne plek om te wonen. Nu breken nieuwe tijden aan: moderne woonwijken, jachthavens, prachtige natuur, Bataviastad en natuurlijk de uitbreiding van het vliegveld.

Op de achtergrond van het ontstaan van Lelystad speelt een ware vete tussen de families Van Heumen en Krabbe. Reder Zeus van Heumen gaat in de vorige eeuw failliet, nadat zijn viskotter ‘De Poseidon’ ten onder gaat in een Zuiderzeestorm. Hij legt de schuld neer bij de ‘dronken’ kapitein Kik Krabbe, de enige overlevende van de scheepsramp. Hun kleinkinderen Roos van Heumen en Teun Krabbe zijn echter al vanaf de kleuterschool gek op elkaar, maar beide families kunnen de geschiedenis niet zomaar opzij zetten voor hun liefde. Na jarenlange omzwervingen komen Teun en Roos elkaar onverwacht weer tegen tijdens de 50verjaardag van Lelystad. Is er na al die jaren wél ruimte voor hun liefde? 

Wie

Wil je weten welke mensen verantwoordelijk waren voor dit grote Spektakel, lees hier de interviews!

Het Spektakel wordt mogelijk gemaakt door:

                   Sponsoren