Oranje Comité Lelystad kijkt tevreden terug op Koningsdag

Het Oranje Comité Lelystad kijkt met een tevreden gevoel en een lach op het gezicht terug op de festiviteiten rond Koningsdag. Het Kinderfestijn in de Kroonpassage zorgde voor een gezellige drukte en een echt feestgevoel.

Veel blije kindergezichten
In de Kroonpassage kon iedereen zich laten fotograferen samen met de koning en koningin. Ook kon je je laten schminken als prins of prinsesje door Burny Art, meedoen aan de puzzeltocht en een pannenkoek winnen, een te gek ballonnenbeest krijgen of een eigen kroontje in elkaar knutselen. De fanfare is voorbij gekomen, er waren gezellig veel mensen op pad; heel gezellig.

Jolijn van Valkengoed en Manon Geerlings, binnen het Oranje Comité verantwoordelijk voor de organisatie van het Kinderfestijn, vonden het een geslaagd feest. ‘Leuk om jonge gezinnen door de Kroonpassage te zien gaan, speurend naar letters in de etalages, gezellig met elkaar op de foto gaand of lekker samen te zien knutselen. Wij hebben veel mensen weten te bereiken met dit evenement, daar zijn we blij mee!’

Mooie opbrengst voor Het Respijthuis
Naast het Kinderfestijn verzorgt het Oranje Comité Lelystad ook oranjegebak voor alle bewoners in de woonzorgcentra van Lelystad, waarbij de burgemeester en de voorzitter van het Oranje Comité jaarlijks een woonzorgcentrum bezoeken. Tevens organiseert het comité de Oranjereceptie, een dag voor koningsdag. Aan de Oranjereceptie is altijd een loterij gekoppeld. De opbrengst gaat naar een goed doel. Dit jaar was dat Het Respijthuis en zij ontvingen een bedrag van maar liefst 1.280 euro.

Vrijwilligers en sponsoren
Het Oranje Comité Lelystad is een werkcommissie van Evenementen Coördinatie Lelystad en kent 5 vrijwilligers die zich met liefde inzetten voor de stad tijdens de verjaardag van onze koning. Met hulp van sponsors kunnen de festiviteiten gerealiseerd worden. Daarom dankt het Oranje Comité graag de volgende hoofdsponsors: Gemeente Lelystad, Winkeliersvereniging Hart van Lelystad, Rabobank Flevoland, Lelykracht en De Polderpannenkoek.