Stoepranden is helemaal terug!

In Lelystad doen wij mee met de voorronde van het NK Stoepranden op woensdag 26 juni van 15.00 tot 17.00 uur op het festivalterrein Stationsbalkon Noord (tegenover BCC). Na afloop is direct de prijsuitreiking. 

In 2017 vond de eerste editie van het Nederlands Kampioenschap Stoepranden plaats, vanwege het succes in 2017 en 2018 nemen er in 2019 zelfs ca. 30 gemeenten deel, ook gemeente Lelystad dus!

Wat is stoepranden
Stoepranden is een balspel waar veel generaties mooie herinneringen aan hebben. Sinds halverwege de 20e eeuw wordt er in Nederland en ver daarbuiten (o.a. Barcelona) gestoeprand. Het spel wordt officieel gespeeld op een straat met rechte trottoirbanden. Je speelt het met zijn tweeën door met een bal de stoeprand te raken en daarna weer op te vangen. Daarmee verdien je punten. Het mooie is dat het een spel is voor iedereen, jong en oud, en sinds we mobiele stoepranden hebben (jawel, van plastic) kan het spel overal veilig gespeeld worden.

Finale
De finale van het NK Stoepranden 2019 wordt georganiseerd door Jantje Beton en de buursportcoaches van gemeente Amersfoort. Ook in de gemeente Lelystad tijdens de voorronde op 26 juni kun je een plekje voor deze landelijke finale veroveren in Amersfoort op 22 september 2019.

Spelregels
Enthousiast geworden over stoepranden? En zin om zelf een potje te spelen? De spelregels van stoepranden lees je hier. Het is belangrijk dat je de spelregels van te voren goed doorneemt, zodat we gelijk kunnen starten met het event!

Doe je mee? 
Het spel stoepranden is voor alle leeftijden vanaf 6 jaar. Inschrijven kan voor twee leeftijdscategorieën: 6 t/m 11 jaar en 12 jaar & ouder. We beginnen met een poulefase (poules van 4), waarna de beste spelers doorgaan naar knock-outwedstrijden. Van de 10 poules per leeftijdscategorie gaan de beste 8 nummers 1 door naar de kwartfinales en zijn deze tevens gekwalificeerd voor de landelijke finale in Amersfoort op 22 september 2019. Heb je nog vragen, neem dan contact op met Timo.

Aanmelden

Aanmelden kan t/m vrijdag 21 juni 2019.


6 tot en met 11 jaar12 jaar en ouder

Let op: er zijn maximaal 40 plaatsen per leeftijdscategorie beschikbaar! Daarna kom je op de reservelijst te staan.


JaNee

Bij verzending van dit formulier stem je in met de verwerking van je gegevens voor het NK stoepranden 2019. Je gegevens worden slechts gebruikt voor aanmelding aan de voorronde van het NK stoepranden en zullen niet worden ingezet voor andere doeleinden.

Vrijwilligers

Heb je zin om mee te helpen tijdens het NK stoepranden? Meld je dan nu aan als vrijwilliger!


ScheidsrechterOphaler uitslagen bij de veldenWedstrijdsecretariaatBegeleider buitenspeelpleinBegeleider gezondheidskraamAnders, namelijk...
Werkzaamheden voor vrijwilligers duren, inclusief op- en afbouw van 13.00 tot 18.30 uur.

Bij verzending van dit formulier stem je in met de verwerking van uw gegevens voor het NK stoepranden 2019. Je gegevens worden slechts gebruikt voor aanmelding als vrijwilliger aan de voorronde van het NK stoepranden en zullen niet worden ingezet voor andere doeleinden.