Helaas was De Lelystadse Buitenspeeldag op woensdag 19 juni vanwege de slechte weersvoorspellingen afgelast. Hieronder kun je lezen wat de buitenspeeldag is en wat voor activiteiten we in petto hadden. Op dit moment is nog niet bekend of de Lelystadse Buitenspeeldag op een andere dag plaatsvindt. 

——————————————————————————————————————————————————————————————————–

Jaarlijks organiseert Jantje Beton in samenwerking met Nickelodeon de Nationale Buitenspeeldag om kinderen te stimuleren buiten te spelen. Op deze dag gaat Nickelodeon de hele middag op zwart om kinderen aan te moedigen naar buiten te gaan. Dit jaar valt de Nationale Buitenspeeldag in dezelfde week als de avondvierdaagse in Lelystad. Toch blijft het stimuleren van buitenspelen erg belangrijk. Om deze reden is de Nationale Buitenspeeldag een week verplaatst en omgedoopt tot de Lelystadse Buitenspeeldag.

Op 19 juni 2019 wordt er van 14.00 uur tot 17.00 uur op Stationsbalkon Noord (tegenover de BCC) de Lelystadse Buitenspeeldag georganiseerd. Tijdens de Lelystadse Buitenspeeldag worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor alle kinderen van de basisschool. De Lelystadse Buitenspeeldag is ingedeeld in een aantal pleinen. Onderstaand is een overzicht van de verschillende pleinen en de activiteiten per plein:

Informatieplein
Op het informatieplein staan Welzijn Lelystad en Clemens. Welzijn Lelystad geeft hier voorlichting over een gezonde leefstijl. Clemens vertelt over het skate-event.

Sportplein
Op het sportplein staat Kids Soccer school met een opblaasbaar voetbalveld en is er een dansactiviteit.

Knutselplein
Op het knutselplein kunnen de bezoekers bouwen met playmais en kan er een drieluik geknutseld worden.

Buitenspeelplein
Op het buitenspeelplein kunnen de kinderen stoepkrijten, hoelahoepen, touwtje springen en krijgen zij de kans om kennis maken met stoepranden. Zo krijgen zij de kans om alvast te oefenen voor de kwalificaties van het NK stoepranden dat een week later plaats vindt.

Skateplein
Op het skateplein wordt een skatepark gebouwd met obstakels. Hier kunnen de kinderen skaten met aanwezig materiaal verzorgd door Skateland.

Vrijwilligers
Wij zoeken vrijwilligers die een handje willen helpen! Aanmelden bij timo@lelykracht.nl, minimum leeftijd 16 jaar.

Bereikbaarheid
Wanneer je met de auto naar de Lelystadse Buitenspeeldag komt adviseren wij om deze te parkeren in de Waaggarage. Het is vanaf de Waaggarage enkele minuten lopen naar Stationsbalkon Noord. Voor fietsers is er een aparte ingang en zijn er onbewaakte fietsenrekken beschikbaar op het terrein van de Lelystadse Buitenspeeldag.

Toegankelijkheid
Mindervalide en toch graag de Lelystadse Buitenspeeldag bezoeken? Dit kan! Het terrein is toegankelijk voor iedereen. Let wel op: Niet alle activiteiten zijn geschikt voor mindervaliden.

Eten & drinken
Tijdens de Lelystadse Buitenspeeldag is er gratis limonade en fruit aanwezig. Het fruit wordt gesponsord door de verschillende supermarkten in het Stadshart.

Toiletten
Er zijn toiletmogelijkheden aanwezig op het terrein. De toiletten staan gemarkeerd op de plattegrond met een symbool. Voor mindervaliden is er in overeenkomst met Brownies and Downies Lelystad (Promesse 68, 8232 VX Lelystad) geregeld dat zij hier terecht kunnen voor toiletgelegenheden.

Weer
De Lelystadse Buitenspeeldag vindt plaats in de buitenlucht. Een leuke Buitenspeeldag is dus erg afhankelijk van het weer. Bij te slecht weer zal de Lelystadse Buitenspeeldag dan ook afgelast worden. Houd voor de zekerheid goed de Facebook pagina van Lelystad in de gaten. Hier worden alle updates met betrekking tot de Lelystadse Buitenspeeldag gedeeld.