Nieuwe inwoners maken kennis met Lelystad

Ongeveer 100 nieuwe inwoners waren zaterdag 12 oktober 2019 in het stadhuis aanwezig op de speciaal voor hen door de gemeente georganiseerde bijeenkomst. Burgemeester Ina Adema heeft hen welkom geheten en meegenomen in het verleden en heden van de stad. Aansluitend was er gelegenheid kennis te maken met het college van burgemeester en wethouders en de informatiemarkt te bezoeken. Na de lunch was er voor belangstellenden een gastentoer door de stad georganiseerd. Het doel van de nieuwe inwonersdag, ook wel Lelydag genoemd, is nieuwe inwoners welkom heten en kennis laten maken met de stad.

De Kubus zorgde voor de muzikale omlijsting met Lisa Imhof en Sander Hoek en de bands Divertido en Jammed. Ook aan de kinderen was gedacht, zo konden ze knopen bij Batavialand, knutselen bij De LimonadeBrigade en Kidsproof. Twee enthousiaste jongeren van Challenge Up hebben de allerkleinsten voorgelezen met boekjes van de FlevoMeer Bibliotheek. Als afsluiting konden kinderen een gratis workshop van 21TechCLub volgen in de bibliotheek.

Naast allerlei leuke infostandjes waren er heerlijke hapjes van multiculturele Lelystadse horeca. Daarnaast was er een gezondheidsplein waarbij je o.a. je eigen shake kon mixen. Wethouder Elly van Wageningen deed uiteraard ook een rondje.

Heb jij ideeën voor volgend jaar of wil je erbij zijn? Laat het ons weten!

De nieuwe inwonersdag was een succes met dank aan: City Marketing Lelystad, Lelystad Doet, Vraag Elkaar, Sociaal Wijkteam, Vrijwilligerswerk terminale zorg, Batavialand, Mensen Maken de Buurt, GGD, Gezonde Wijkaanpak, Jongeren op Gezond Gewicht, Sportbedrijf, De Lelystadse Boer, De LimonadeBrigade, Huis voor Taal, Challenge Up, Kubus, FlevoMeer Bibliotheek, 21 TechCLub, Welzijn Lelystad, Chef’s, De Eetalage, Thais Eten, Antilliaanse Grillhouse, Lisa Imhof en Sander Hoek, Jammed, Divertido, J’s Music Global Sound, Gemeente Lelystad en Lelykracht.