Lelydag in teken van inwoners Lelystad

Lelydag 2019 is op zaterdag 12 oktober.

Op zaterdag 29 september 2018 vierde Lelykracht de 51e verjaardag van Lelystad weer met Lelydag! Het verjaardagsfeest van de stad had dit jaar een nieuwe opzet en richtte zich geheel op de bewoners, in het bijzonder iedereen die hier het afgelopen jaar nieuw is komen wonen. Het werd een geslaagde dag!

Lelydag werd van 11.00 tot 16.00 uur gevierd in diverse delen van de Flevomeer bibliotheek. De dag werd feestelijk geopend door wethouder Peter Schot en trotse Lelystedelinge Coby, die op deze dag maar liefst 70 kaarsjes voor haar eigen verjaardag mocht uitblazen.

De hele dag door was er aanloop, waren mensen met elkaar in gesprek onder genot van een kopje koffie of thee, een stuk taart, of een overheerlijk hapje uit één van de vele culturele keukens die Lelystad rijk is. Ook de bustour viel in zeer goede aarde. Mensen die hun leven lang hier al wonen of nog maar zeer recent, waren allen verbaasd over de weidsheid en veelzijdigheid van de stad. Het werkte inspirerend en gaf mensen een hernieuwd beeld van hun eigen stad!

Er waren vele verschillende workshops, zoals Pak & Plak van HuisraadIdee, Kleurrijke mensen maken door Utopodium en Delfstblauw schilderen door Steefocus. De Lelykracht Babbelbox stond er en de kleintjes konden zich prachtig laten schminken in de mooiste kleuren of stoerste patronen. Kinderen renden de stad in om de Kidsquiz te maken en de jongeren hebben samen met een echte kunstenares de hangbank in de bieb een uplift gegeven, die ziet er nu weer fris en superleuk uit!

Uit de gesprekken die de Stadmakerij met bezoekers hield, kwam naar voren dat mensen van de verschillende nationaliteiten ook echt met elkaar in gesprek gingen, precies het doel van Lelydag. Niet voor niets was de nieuwe slogan: Ontmoet de mensen. Ontdek de stad. Samen Lelystad.

Lelydag 2019 is op zaterdag 12 oktober. Tot dan, tot Lelydag!

Meer foto’s op onze Facebookpagina.