Jolpop was weer een feest voor de hele familie

Het waren niet de meest ideale weersomstandigheden zaterdag 13 juli 2019, maar een volwassen festival kan wel tegen een stootje. En dat is wat Jolpop vandaag de dag is: een volwassen festival, in 19 jaar tijd uitgegroeid tot van een pleinfestival in de Jol naar een familiefestival met veel muziek en kinderactiviteiten in het Kustwijkpark. De organisatie is in handen van een harde kern van enthousiaste vrijwilligers – jaarlijks aangevuld met extra handjes – en bewoners uit de wijk Jol.

Samenwerking
Jolpop en Challenge Up zijn gaan samenwerken. Het podium voor en door Lelystadse jongeren was een schoot in de roos! De Lelystadse jongeren hadden hun eigen podium op Jolpop. Onder het mom van ‘Wat doe jij voor een ander’ werden jongeren uitgedaagd om mee te helpen met de organisatie van de 19e editie van het festival. De zogenaamde Festival Toppers kregen hun eigen Challenge Up podium waar ze zelf Lelystads talent voor programmeerden. Maar liefst 10 lokale acts wisselden af met artiesten op het grote podium: van gevoelige singer songwriters tot keiharde hardstyle waar Jolpop volledig los op ging, het was een groot succes. Behalve het hosten van hun eigen podium deden jongeren ervaring op met alle andere facetten die komen kijken bij de organisatie van een festival: op- en afbouw, vergunningaanvraag, drankinkoop en beveiliging. Met dank aan de ervaren organisatie van Jolpop. Voor de jubileum editie van 2020 zeker voor herhaling vatbaar.

Over Challenge Up
Challenge Up is 1 van de 41 door de minister aangewezen proeftuinen van Nederland. Lelykracht partners – Kubus, Sportbedrijf, FlevoMeerBibliotheek en projectleider Welzijn stimuleren jongeren tijdens hun deelname om kennis te maken met de samenleving: een mooie kans om meer te leren over maatschappelijke uitdagingen om hen heen!

Foto: Wijnand van de Pest