Hét Huiskamerfestival 2019
Na de succesvolle editie op 3 november 2018 organiseert Lelykracht dit jaar opnieuw Hét Huiskamerfestival! De deelnemers en bezoekers van vorig jaar hebben hun wens uitgesproken voor een zomereditie en daar hebben wij gehoor aan gegeven. De nieuwe editie van het Huiskamerfestival Lelystad is op zondag 30 juni 2019.

Optredens, exposities en voorstellingen op onverwachte plekken in Lelystad. Artiesten treden op in huiskamers of tuinen van bewoners, zo leren buren elkaar beter kennen. De optredens en exposities zijn openbaar en gratis toegankelijk; ze bieden Lelystedelingen dé gelegenheid te laten zien hoe gastvrij Lelystad is!

Hoe werkt het?
Een artiest, kunstenaar of groep die mee wil doen kan zich inschrijven als artiest. Inwoners van Lelystad kunnen een keuze maken uit het aanbod van artiesten en schrijven zich vervolgens in als Huiskamer. Is er een match? Dan wordt deze opgenomen in de programmering van het festival. Bezoekers kunnen vervolgens zelf kiezen welke (maximaal 3) optredens ze willen bezoeken op 30 juni.

Het tijdschema van de optredens is als volgt:

  • Ronde 1: 14.00 – 14.30 uur
  • Ronde 2: 15.15 – 15.45 uur
  • Ronde 3: 16.30 – 17.00 uur

De artiesten treden belangeloos op en de gastheren/vrouwen stellen hun huis gratis ter beschikking als podium waardoor jij als bezoeker gratis van het festival kan genieten.

Sponsoren

Deelnemen aan het Huiskamerfestival is dé kans om op te treden op een wel heel bijzonder podium! Amateurkunstenaars en (semi)professionals kunnen meedoen aan het Huiskamerfestival, als er maar een link is met Lelystad!

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven. Door een link naar geluid- of beeldmateriaal te vermelden en een duidelijke foto te uploaden kan een gastheer/vrouw goed zien wat hij/zij in huis haalt. Zodra je aanmelding verwerkt is, wordt je op de website geplaatst als artiest. Als je geboekt wordt, wisselen we contactgegevens uit zodat jullie onderling kunnen afstemmen of er een match is. Match? Dan komen jullie op het programma. Als je zelf een plek hebt geregeld om op te treden, ontvangen we daar natuurlijk graag informatie over (contactgegevens en adres), ook dan kom je op het programma te staan!

Je treedt 3 keer 30 minuten op, voor steeds een ander publiek. Voorwaarde is dus dat je een optreden/expositie kan verzorgen waar het publiek 30 minuten van kan genieten. Lukt dit niet, geef dit dan aan op het inschrijfformulier, we werken deze editie samen met De Salon, zij stellen een programma samen van verschillende artiesten die samen 30 minuten kunnen optreden.

Let op! Op veel plekken is het niet mogelijk om als band voluit versterkt op te treden, laat daarom weten of een (semi-)akoestische set ook mogelijk is.

AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK! 

Woon je in Lelystad, en kun je minimaal 15 bezoekers kwijt in je woonkamer of tuin? Doe dan mee met het Huiskamerfestival en laat zien hoe gastvrij Lelystad is! Kies een leuke artiest uit, en meld je aan via het inschrijfformulier.

Wanneer de artiest ook enthousiast is, geef je dit aan ons door. Jullie worden dan opgenomen in het programma op de website en in het programmaboekje.

Een artiest treedt drie keer een half uur op, het publiek wisselt steeds van locatie. Vol is natuurlijk vol, dat bepaal je zelf aan de deur. Er is altijd wel een ander optreden bij je in de buurt waar je publiek op kan wijzen als ze bij jou niet meer terecht kunnen. Bij gastvrijheid hoort natuurlijk aan hapje en drankje. Dit mag je zelf verzorgen, je kan op het inschrijfformulier hieronder aangeven of wij daar bij kunnen helpen.

AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK! 

Het programma van het Huiskamerfestival groeit iedere dag. Houd deze website dus goed in de gaten voor de laatste updates.
Het festival is gratis te bezoeken. Je hoeft je bezoek niet vooraf aan te melden. De gastheer/gastvrouw bepaalt zelf hoeveel publiek hij/zij in zijn woonkamer of tuin vind passen. Als goede buur ga je hier natuurlijk begripvol mee om en kijk je snel op het programma wat er nog meer in de buurt is!