Op zondag 30 juni 2019 werd in Lelystad voor de tweede keer het Huiskamerfestival georganiseerd. 35 artiesten en acts speelden in verschillende huiskamers en tuinen. Na afloop was er ook nog een drukbezochte afterparty in De Eetalage. De organisatie was in handen van Lelykracht, in samenwerking met De Salon, Intendant Amateurkunst Lelystad, ’t Lapp en UTO podium. Sponsors waren dit jaar Ortho Design, De Groene Sluis en De Eetalage.

Met het huiskamerfestival leren de bewoners van Lelystad elkaar beter kennen. De optredens en exposities waren weer openbaar en gratis toegankelijk. De deelnemers en bezoekers van vorig jaar hebben hun wens uitgesproken voor een zomereditie en daar is gehoor aan gegeven.

Sponsoren

Deelnemen aan het Huiskamerfestival is dé kans om op te treden op een wel heel bijzonder podium! Amateurkunstenaars en (semi)professionals kunnen meedoen aan het Huiskamerfestival, als er maar een link is met Lelystad!

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven. Door een link naar geluid- of beeldmateriaal te vermelden en een duidelijke foto te uploaden kan een gastheer/vrouw goed zien wat hij/zij in huis haalt. Zodra je aanmelding verwerkt is, wordt je op de website geplaatst als artiest. Als je geboekt wordt, wisselen we contactgegevens uit zodat jullie onderling kunnen afstemmen of er een match is. Match? Dan komen jullie op het programma. Als je zelf een plek hebt geregeld om op te treden, ontvangen we daar natuurlijk graag informatie over (contactgegevens en adres), ook dan kom je op het programma te staan!

Je treedt 3 keer 30 minuten op, voor steeds een ander publiek. Voorwaarde is dus dat je een optreden/expositie kan verzorgen waar het publiek 30 minuten van kan genieten. Lukt dit niet, geef dit dan aan op het inschrijfformulier, we werken deze editie samen met De Salon, zij stellen een programma samen van verschillende artiesten die samen 30 minuten kunnen optreden.

Let op! Op veel plekken is het niet mogelijk om als band voluit versterkt op te treden, laat daarom weten of een (semi-)akoestische set ook mogelijk is.

AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK! 

Woon je in Lelystad, en kun je minimaal 15 bezoekers kwijt in je woonkamer of tuin? Doe dan mee met het Huiskamerfestival en laat zien hoe gastvrij Lelystad is! Kies een leuke artiest uit, en meld je aan via het inschrijfformulier.

Wanneer de artiest ook enthousiast is, geef je dit aan ons door. Jullie worden dan opgenomen in het programma op de website en in het programmaboekje.

Een artiest treedt drie keer een half uur op, het publiek wisselt steeds van locatie. Vol is natuurlijk vol, dat bepaal je zelf aan de deur. Er is altijd wel een ander optreden bij je in de buurt waar je publiek op kan wijzen als ze bij jou niet meer terecht kunnen. Bij gastvrijheid hoort natuurlijk aan hapje en drankje. Dit mag je zelf verzorgen, je kan op het inschrijfformulier hieronder aangeven of wij daar bij kunnen helpen.

AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK! 

Het programma van het Huiskamerfestival groeit iedere dag. Houd deze website dus goed in de gaten voor de laatste updates.
Het festival is gratis te bezoeken. Je hoeft je bezoek niet vooraf aan te melden. De gastheer/gastvrouw bepaalt zelf hoeveel publiek hij/zij in zijn woonkamer of tuin vind passen. Als goede buur ga je hier natuurlijk begripvol mee om en kijk je snel op het programma wat er nog meer in de buurt is!