Gemeente Lelystad trakteert vrijwilligers

Gemeente Lelystad biedt als blijk van waardering voor het vele mooie vrijwilligerswerk in Lelystad gratis kaarten aan voor de muzikale theatervoorstelling ‘Zilte Zee, zoete dromen’. Dit Spektakel van Lelykracht vindt in juni plaats op de Zilverparkkade.

Hoe kom ik aan deze vrijkaarten?
Vrijwilligers uit Lelystad kunnen voor de avond naar keuze een toegangskaart afhalen bij Welzijn Lelystad, Schans 19-09. De receptionist vraagt naar uw naam, contactgevens en waar u vrijwilligerswerk doet. U krijgt de toegangskaart direct mee.

  • Donderdag 21 juni (try-out)
  • Vrijdag 22 juni (premièreavond)
  • Zaterdag 23 juni (reguliere voorstelling)

Aanvangstijd voor alle voorstellingen is 21.00 uur.

De kaarten kunnen tijdens openingstijden opgehaald in de periode van 6 juni – 21 juni. Reageer snel want op=op.

Zilte Zee, zoete dromen
Een geweldige show met zang, dans & theater, opgevoerd door bekende & onbekende talenten uit Lelystad! Lelystad begon jaren geleden als een droom. Cornelis Lely liet een stad oprijzen uit de Zuiderzee, maar ondanks alle mooie plannen verviel de stad in allerlei eilandjes van bewoners met verschillende gewoontes. Lelystad was geen fijne plek om te wonen. Nu breken nieuwe tijden aan: moderne woonwijken, jachthavens, prachtige natuur, Bataviastad en natuurlijk de uitbreiding van het vliegveld.

Op de achtergrond van het ontstaan van Lelystad speelt een ware vete tussen de families Van Heumen en Krabbe. Reder Zeus van Heumen gaat in de vorige eeuw failliet, nadat zijn viskotter ‘De Poseidon’ ten onder gaat in een Zuiderzeestorm. Hij legt de schuld neer bij de ‘dronken’ kapitein Kik Krabbe, de enige overlevende van de scheepsramp. Hun kleinkinderen Roos van Heumen en Teun Krabbe zijn echter al vanaf de kleuterschool gek op elkaar, maar beide families kunnen de geschiedenis niet zomaar opzij zetten voor hun liefde. Na jarenlange omzwervingen komen Teun en Roos elkaar onverwacht weer tegen tijdens de 50e verjaardag van Lelystad. Is er na al die jaren wél ruimte voor hun liefde?

Je ziet het allemaal tijdens het Spektakel van Lelystad op 21, 22 & 23 juni 2018.