Eerste Huiskamerfestival goed ontvangen

Het eerste Huiskamerfestival van Lelykracht is goed ontvangen. Zaterdagmiddag 3 november 2018 vonden op 20 verschillende locaties in Lelystad optredens plaats. Aan het Huiskamerfestival werkten 108 vrijwilligers mee (als huiskamer of als artiest). In totaal hebben er ruim 1.000 bezoeken aan huiskamers plaatsgevonden en naar schatting hebben ruim 500 Lelystedelingen het festival bezocht.

De mensen reageerden enthousiast: ‘Dit mag vaker georganiseerd worden in Lelystad, wellicht ook een zomereditie in de tuin’, en ‘Het was lastig kiezen uit het aanbod maar ik heb genoten!’

‘Sommige optredens waren intiem, andere plekken hadden de grote zaal vol. Maar dat is juist het leuke aan dit festival, dat dat allebei kan bestaan’, aldus Lelykracht. ‘Het Huiskamerfestival verbindt, brengt gezelligheid en laat de trots zien van de inwoners op hun werk, het talent en de mensen die er wonen’. Artiesten mochten na afloop met de pet rond en een aantal bood spontaan aan om dit te schenken aan een (lokaal) goed doel, als bijvoorbeeld het IDO, Stichting Muziekids of stichting Alzheimer.