Artiesten gezocht voor zomereditie van Huiskamerfestival

Het Huiskamerfestival krijgt in 2019 een vervolg. Lelykracht, de organisator van dit initiatief, kreeg zoveel positieve reacties dat ze een extra zomereditie gepland heeft. Op zondag 30 juni zal de tweede editie van dit succesvolle festival plaatsvinden. Er wordt in eerste instantie actief gezocht naar artiesten die de huiskamers willen vullen. Daarna kunnen mensen die hun huiskamer willen openstellen zich aanmelden.

Hartverwarmende reacties
Het Huiskamerfestival is een gratis festival waarbij vooral lokaal talent optreedt in diverse huiskamers in de stad. Op een middag zijn dit drie optredens van elk een half uur. Artiest en huiskamer worden aan elkaar gekoppeld maar mensen mogen zich ook samen opgeven. Alle inwoners van Lelystad kunnen vervolgens aanschuiven bij de gratis optredens.

Chantal Kleijheeg, projectleider bij Lelykracht en (mede)organisator: ,,We hebben een enquête onder bezoekers, artiesten en huiskamers afgenomen na de vorige editie op 3 november, waar maar liefst twintig huiskamers en acts aan deelnamen. De reacties waren hartverwarmend en zonder uitzondering positief. Daarom hebben we besloten nu ook een zomereditie te organiseren.”

Samenwerking
Lelykracht werkt deze editie samen met ’t LAPP en de organisatoren van De Salon. Zo kunnen artiesten die erg graag willen optreden maar op eigen kracht geen voorstelling van 30 minuten kunnen vullen, zich nu toch aanmelden voor deelname aan het Huiskamerfestival. Zij worden gekoppeld aan De Salon die een boeket van artiesten samenstelt die in de foyer van de Kubus of in een huiskamer kunnen optreden. ’t Lapp organiseert al langere tijd huiskamerconcerten bij hun op locatie. Zij helpen mee in de publiciteit en zullen aan het festival meedoen als locatie.

Groei
Het idee was om Het Huiskamerfestival steeds in een ander stadsdeel te organiseren maar al gauw kwamen er verzoeken uit heel Lelystad. Kleijheeg: ,,We hopen te kunnen groeien naar dertig huiskamers. Behalve particulieren kunnen ook zorginstellingen en maatschappelijk betrokken bedrijven hun ruimte beschikbaar stellen. We zien ook dat er steeds meer lokaal talent belangstelling heeft, maar volgens ons is er nog veel meer lokaal talent in onze stad verborgen.”

Opgeven kan hier