Leuk je te ontmoeten in het Fjordpark

Buurtbewoners van het Fjordpark zijn 4 juli van harte welkom voor een buurtpicknick. Heerlijk eten, verzorgd door ‘Samen en Sociaal’met allerlei leuke activiteiten voor jong en oud.
Speciaal aandacht voor het buurtkunstwerk wat o.l.v. Iris wordt gerealiseerd. Het kunstwerk beeldt de mensen uit die leven in en om het park; spelende kinderen of even genieten op een bankje. Bezoekers gaan het kunstwerk letterlijk samen inkleuren en de kinderen kunnen boomslingers maken.

Er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden. Bezoekers worden wel gevraagd zich vooraf aan te melden. Dat kan via samenensociaal@outlook.com of loop op donderdag even langs bij ‘Aan tafel’ Atolplaza, schor 1.

Achtergrond
In het jaar 2017 zijn Stichting Samen en Sociaal en Lelykracht een samenwerking aangegaan, vanaf 2018 werkt Samen en Sociaal samen met de projectgroep de Verenigde Straten van Lelystad.

Samen en Sociaal heeft in de Atolwijk al meerdere goedbezochte activiteiten neergezet waarvan de buurtpicknick in het Fjordpark er één is, maar ook de bekende ‘Leuk je te ontmoeten ontbijten’. De buurtpicknick in het Fjordpark is vorig jaar september zo goed in ontvangst genomen dat het een must was deze dit jaar terug te laten komen.

Om het mooie werk in de Atolwijk voor te zetten gaan we tijdens de picknick ook op zoek naar ‘wijkpioniers’. Buurtbewoners die zich ook willen inzetten in de wijk voor een langere periode. Verenigde Straten wil Lelystedelingen met elkaar verbinden en initiatieven van Lelystedelingen ondersteunen, zodat goede initiatieven van de grond kunnen komen. Hiervoor willen wij de juiste weg wijzen zodat iedereen weet hoe hij of zij zijn idee werkelijkheid kan maken. Hiervoor hebben wij wijkpioniers nodig die hieraan mee willen werken en vanuit ons de tools gaan krijgen.

Elkaar leren kennen en ontmoeten op een centrale dag van de Verenigde Straten van Lelystad
De verenigde straten van Lelystad speelt in op de diversiteit van de stad. Tijdens verenigde Straten kunnen verschillende culturen met elkaar kennis maken. Waarbij de mogelijkheid geboden wordt om je eigen identiteit/cultuur te delen met je stadsgenoten.