Krachtpatsertjes

Lelykracht van start met nieuw programma: Krachtpatsertjes brengt kinderen in contact met hun passie

Lelykracht werkt aan de toekomst van Lelystad. Na Krachtpatsers, is de krachtige beweging nu ook gestart met Krachtpatsertjes: een programma voor jonge kinderen van vijf tot en met zeven jaar. Lelykracht gaat deze kinderen helpen bij het vinden van hun passie of talent. Dit kan een sport zijn, maar ook een activiteit op cultureel of educatief gebied. Woensdag 24 mei hebben de eerste krachtpatsertjes hun zoektocht gestart tijdens een actieve middag in Sportcentrum De Koploper.

Op jonge leeftijd zijn kinderen vaak druk met zwemles, maar zodra zij het zwemdiploma behaald hebben, is het tijd voor een nieuwe vrijetijdsbesteding. Zij staan dan voor de vraag: wat vind ik echt leuk om te doen? Elk jaar zwemmen duizend jonge Lelystedelingen af. Lelykracht heeft deze kinderen en kinderen van vijf tot en met zeven jaar uitgenodigd voor Krachtpatsertjes. Dit nieuwe programma biedt kinderen de kans om meerdere soorten vrijetijdsbesteding uit te proberen. Zo kunnen zij ontdekken waar zij blij van worden: is dat voetballen, tekenen of bijvoorbeeld viool spelen?

Beter (op)groeien in Lelystad
Jan Gommer: “Kinderen verdienen het om zich optimaal te kunnen ontwikkelen, zowel mentaal, fysiek als emotioneel. Lelystad heeft daarin heel veel te bieden, maar lang niet alle ouders weten wat de mogelijkheden zijn. Opgroeien in Lelystad kan veel meer zijn dan bankhangen, buitenspelen en genieten van de natuur. Kinderen krijgen energie als ze zich op verschillende vlakken ontwikkelen en het is goed om dit met elkaar in groepsverband te doen. Daarom gaan wij kinderen en hun ouders wegwijs maken in het diverse aanbod in Lelystad, zodat kinderen hun passie vinden en zich kunnen ontwikkelen.”

De actieve middag
Woensdag 24 mei 2017 stond De Koploper in het teken van krachtpatsertjes van Lelykracht. De jonge Lelystedelingen hebben tussen 13.00 en 15.00 uur meegedaan aan diverse activiteiten, zoals een judoclinic en workshops dansen en zingen. De kinderen ontvingen bij aankomst een stempelkaart en kregen na elke activiteit een stempel. Een volle kaart leverde aan het einde van de middag een goodiebag, een tas vol verrassingen, op. De eerste goodiebag werd uitgereikt door wethouder Elly van Wageningen.

Bekijk alle foto’s op onze Facebookpagina en alle filmpjes op ons Youtube kanaal!