Krachtpatsers

Samen met kinderen, ouders en leerkrachten uit Lelystad is Krachtpatsers ontstaan. Een programma vanuit Lelykracht speciaal voor de Lelystadse kinderen in de voorjaarsvakantie. Lelykracht heeft 23 februari uitgeroepen als VLOGDAG. De jongeren gaan deze dag op ontdekkingstocht naar wat ze echt leuk vinden. Je kunt verschillende activiteiten uitproberen van fitness tot beauty, van vloggen tot creatief schrijven, van Street art tot straatvoetbal. Klik hier voor meer informatie over het ontstaan van Krachtpatsers.

Voor wie?

Jongens en meiden uit Lelystad van 10- 14 jaar

Wanneer?

In de voorjaarsvakantie

23 februari van 13:00 – 17:00 uur
Kubus Lelystad, Agorabaan 3

Wat is het?

Waar ligt je talent? Wat past bij jou? Wat zou je wel eens willen uitproberen?
De een weet direct het antwoord en de ander moet er echt even over nadenken.

VIND JE DING!

Op 23 februari kan je bij Krachtpatsers allerlei mogelijkheden gaan uitproberen.
Tijdens deze middag kan je kiezen uit drie workshops die jou interessant lijken.
Kijk in de lijst en vink je keuze aan. Je wordt vervolgens ingedeeld bij 2 van je gekozen workshops.

Wees er snel bij want vol is vol.
De inschrijvingen voor 14 februari hebben gegarandeerd plek.

Je passie gevonden? Na afloop krijg je info mee over wat je hier nog meer mee kan doen.

Kosten?

€ 3,00 voor de hele middag

Hieronder vind je een omschrijving van alle 18 workshops!

Volg ons op social media voor nieuws, leuke tips en foto’s. 


1. Power Fitness

Maak kennis met Timothy Watson, eigenaar en personal trainer van Watson Power Fitness. Timothy probeert mensen te motiveren en te inspireren met zijn passie voor fitness. Wil je weten hoe? Sluit dan aan bij deze inspirerende en actieve workshop!

Deze workshop wordt gegeven door Timothy Watson i.s.m. Sportbedrijf Lelystad

2. Creatief Schrijven

Vind jij taal leuk en zou jij graag (meer) verhalen willen schrijven? In deze workshop leer je hoe je zelf levensechte karakters kunt creëren! Meld je aan en misschien word jij wel het nieuwe schrijftalent van Lelystad!

Deze workshop wordt gegeven door Marijke Jansen i.s.m. Flevomeer Bibliotheek

3. Popcarrousel

Maak in een uur tijd kennis met drie belangrijke instrumenten uit een popband: drums, elektrische gitaar en keyboard. Benieuwd met welk instrument jij een nieuwe rockster wordt? Schrijf je dan in voor deze workshop!

Deze workshop wordt gegeven door Kubus

4. Straatvoetbal

Nordin Stitou is afkomstig uit Lelystad en is één van de beste straatvoetballers van Nederland. Met zijn skills en persoonlijkheid probeert hij jongeren te inspireren. Zin in een actieve en inspirerende workshop, sluit vooral aan!

Deze workshop wordt gegeven door Nordin Stitou i.s.m. Sportbedrijf

5. Vloggen als een pro ( Deze workshop zit vol! )

Ook zo’n fan van vloggers en altijd al zelf willen beginnen? Leer in deze workshop de basis van vloggen en ga viral!

Deze workshop wordt gegeven door Klei

6. Street Jazz (Deze workshop gaat niet door)

Street Jazz is een mix van streetdance en jazzdance; gericht op strakke en flitsende bewegingen die je ook in videoclips ziet. Tijdens deze les wordt er op een swingende manier gewerkt aan techniek, gebruik van de ruimte, lichaamshouding, coördinatie, goede conditie en een danscombinatie. Street Jazz is een funky dansles!

Deze workshop wordt gegeven door Kubus

7. Animatiefilmpje maken (Deze workshop zit vol! )

Waar zoek jij inspiratie als je iets wilt maken? Internet? Boeken? De wereld om je heen? Bij deze workshop mag je jatten van andere kunstenaars. Je mag knippen in beroemde kunstwerken en er dingen aan toevoegen die jou inspireren. De collage die je dan krijgt gaan we gebruiken om er een bewegende afbeelding van te maken. En dat is een Animated GIF.
Deze workshop wordt gegeven door Linda Dekker

8. Makey Makey 

Vind jij techniek leuk en ben je altijd op de hoogte van de nieuwste snufjes? Tijdens deze workshop maak je bijvoorbeeld een drumstel van fruit of speel je Tetris door het geven van high fives of maak je van aluminiumfolie een piano die je met je voeten bespeelt. Doe mee en maak op een creatieve manier kennis met ICT en techniek.

Deze workshop wordt gegeven door Kunsteducatie Nederland

9. Passie voor techniek

Kom ontdekken wat jouw passie voor techniek is. Een uitdaging voor meiden en jongens op gebied van robotica, thermoplasten, programmeren, waterwerken, mechanica en voeding. Bij ons moet niets, maak je eigen keuzes!

Deze workshop wordt gegeven door De Ontdekhoek

10. Moderne Dans (Deze workshop gaat niet door)

De moderne (of hedendaagse) dans is een populaire dansstijl, en terecht! Het is een stijl waarbij soepele bewegingen worden afgewisseld met strakke movements. Ook zie je deze dansvorm vaak terug bij programma’s als So You Think You Can Dance. Nieuwsgierig? Maak dan kennis met moderne dans!

Deze workshop wordt gegeven door Kubus

11. Street Art (graffiti) ( Deze workshop zit vol! )

Je eigen “tag”, hoe vet is dat! In deze workshop leer je de fijne kneepjes van graffiti spuiten. In deze workshop ga je volop aan de slag met een eigen ‘piece’.

12. Urban Dance

Doe mee aan deze actieve Urban Dance workshop gegeven door een dansdocente van Balans & Dans. Urban Dance is een verzamelnaam voor verschillende dansvormen uit de straatcultuur. Dans met passie.. doe je mee?

Deze workshop wordt gegeven door Balans & Dans

13. Songwriting (Deze workshop gaat niet door)

Denk je wel eens aan het schrijven van je eigen song? In deze workshop leer je de basis en maak je, stap voor stap, een liedje! De docent is een pop-/rockmuzikant die zelf actief is in de Nederlandse muziekscene.

Deze workshop wordt gegeven door Bas Nijhof

14. Een kijkje in het leven van een topsporter (Deze workshop gaat niet door)

Neem tijdens deze workshop een kijkje in de keuken van de topsport. Een echte topsporter laat horen en zien wat het is om dagelijks bezig te zijn met de sport, school en fysieke arbeid. Laat je inspireren door een topsporter met een ijzeren discipline.

Deze workshop wordt gegeven door Sportservice Flevoland

15. Food (Deze workshop zit vol!)

Vind jij het leuk om te koken en volgde jij Junior Masterchef op de voet? Hoe fijn zou het zijn als jij snel, healthy en vooral lekker zou kunnen koken zonder een kant en klaar pakje? Geef je dan snel op voor deze workshop.

Deze workshop wordt (uiteraard) gegeven door een echte chef!

16. Maak je persoonlijke passie-pas

Leg je persoonlijkheid vast met de creatie van je eigen pas. Werk met verschillende materialen en technieken die je zelf uitkiest. Ben je graag creatief bezig, dan is deze workshop echt wat voor jou!

Deze workshop wordt gegeven door Kubus

17. Theater

Als je erachter wilt komen of toneelspelen iets voor jou is, kun je meedoen aan deze workshop. Ben je nieuwsgierig of je het kan en durft? Vast wel!
Deze workshop wordt gegeven door Ruth Koger i.s.m. Kubus

18. Beauty Manicure ( Deze workshop zit vol! )

Een manicure workshop voor de echte beauty fans. Kom samen met vriendinnen je nagels lakken en leer hoe je sterke nagels krijgt! Je mag aan de slag met jouw favoriete kleuren en verschillende technieken om de mooiste nagelcreaties te maken. Je gaat met stralende handen en nagels naar huis! 
Deze workshop wordt gegeven door Claudia Wouters


Heb je een keuze kunnen maken? Je kunt je voorkeur doorgeven voor 3 workshops. Je wordt vervolgens ingedeeld bij 2 van je gekozen workshops.


Eerste keus (verplicht)

Tweede keus (verplicht)

Derde keus (verplicht)

Op de middag zelf wordt er foto- en filmmateriaal gemaakt. Met deze aanmelding ga je automatisch akkoord met de eventuele verspreiding en publicatie. Informeer je ouders hierover.