Krachtpatsers

Samen met kinderen, ouders en leerkrachten uit Lelystad is Krachtpatsers ontstaan. Een programma vanuit Lelykracht speciaal voor de Lelystadse kinderen tussen 10 en 14 jaar oud.

In de kerstvakantie van 2016 is in door middel van diverse gesprekken met kinderen, ouders en leerkrachten gevraagd naar wat vind je nu echt belangrijk als kind of waar maak je je als ouders of leerkracht zorgen over? De resultaten van dit onderzoek zijn gecombineerd met de bevindingen van Welzijn, bibliotheek, Sportbedrijf en Kubus. Veel kinderen blijken af te haken in hun hobby rond de leeftijd van de middelbare school. Lelykracht wil graag een bijdrage leveren waardoor jongeren gepassioneerd raken, binnen een veilige omgeving. Krachtspatsers is een eerste pilot, waar de jongeren ook hun feedback over mogen geven. Het is niet alleen een eenmalig grappige middag, maar een activiteit met als opzet de komende jaren vaker terug te komen. Lees hier hier meer over het ontstaan van Krachtpatsers!

Vlogdag

Afgelopen donderdag, 23 februari, vond het de pilot van Krachtpatsers plaats: VLOGDAG. De jongeren gingen deze dag op ontdekkingstocht naar wat ze echt leuk vinden. Hierbij werden verschillende activiteiten uitgeprobeerd van fitness tot beauty, van vloggen tot creatief schrijven, van Street art tot straatvoetbal. De workshops werden gegeven door gepassioneerde Lelystedelingen. Vlogdag werd ingeleid door de Krachtpatsers Joey en Matthias van Klei. Zij hielpen de jongeren om de eerste beginselen van het vloggen onder de knie te krijgen. Ahmed al Aradi, eigenaar van Chiba Clothing was aanwezig om de jongeren te inspireren over zijn passie voor fashion. Ook Nordin Stitou vertelde vol passie over zijn carrière als professionele straatvoetballer, en Watson Powerfitness was aanwezig om de krachtpatsers te inspireren over fitness.

Aan het einde van de dag hebben de jongeren een enquête ingevuld om Vlogdag te evalueren. Met deze kennis kan Lelykracht later dit jaar een vervolg op Krachtpatsers organiseren. Heb je ideeën of tips voor het vervolg op Krachtpatsers? Laat het ons weten via info@lelykracht.nl

Volg ons op sociale media voor de laatste updates! 


Bekijk hier de terugblik op het plenaire moment van Klei! 

Bekijk hier de foto’s van Vlogdag. Vergeet niet om je eigen vlog te mailen naar info@lelykracht.nl!