‘Doe je ding markt’ gezellige bijenkorf in Atolplaza

Met de jongste editie van Krachtpatsers nodigde Lelykracht alle 9-13 jarige vakantie vierenden op 27 februari uit om kennis te maken met tal van activiteiten die er in Lelystad te doen zijn. Als je de weg tenminste weet.

Vanaf 13 uur komen nieuwsgierige kinderen Atolplaza binnen, veelal begeleid door een net zo nieuwsgierige ouder. Eenmaal de hoek van de inschrijftafel voorbij ontvouwt zich een heerlijk ingericht binnenplein met tal van tafels en mensen. De tafels zijn bezet en ingericht door de plaatselijke visclub, de bibliotheek met onze stadsdichter, de Techchicks met hun digitale 3Dpennen en iPads, en nog veel meer spannende zaken.

Deze keer heeft Lelykracht ervoor gekozen om geen workshops te organiseren maar een kennismakingsmarkt waar je als kind kunt toeven zolang als je maar wil. De klimmuur is populair al ligt deze wat uit het centrum van het prachtige gebouw. Zelf pannenkoeken bakken met KinderResto is ook gewild, net als Vloggen met Klei of een mooie Henna tattoo laten zetten.

Met een kleine honderd bezoekers is Atolplaza een heuse bijenkorf deze middag, het zoemt van de energie. Langs de rand en hier en daar ook aan de tafel speuren we de ouder die langer blijft dan tevoren is ingeschat. Ook zij kijken hun ogen uit. De diversiteit van het aanbod van hightech tot traditioneel breien, van schaken tot indoor tennis clinic verrast iedereen.

De opzet van Lelykracht om kinderen uit te nodigen hun passie te vinden én wellicht zichzelf te laten verrassen door onverwacht vrijetijdsaanbod mag je geslaagd noemen. In de meivakantie biedt Lelykracht dezelfde leeftijdscategorie een verdere verdieping van de activiteiten waaraan nu gesnuffeld is. En ja, paardenverzorging of zeemeerminzwemmen blijft een beetje lastig in Atolplaza maar verder lijkt het gebouw (en haar gastheren) geknipt voor dit evenement.

Inschrijven voor de volgende editie op 1 & 2 mei kan binnenkort! Houdt de site en social media in de gaten! 

Vragen? Neem dan contact op met Chantal Heemskerk, projectleider van Krachtpatsers via krachtpatsers@lelykracht.nl

Bekijk de foto’s op onze Facebookpagina en de filmpjes op ons Youtube kanaal van alle Krachtpatsersdagen!