Van vloggen tot zeemeerminzwemmen

Krachtpatsers verkennen opnieuw hun talenten met Lelykracht

Meer dan zeventig kinderen beleefden woensdag 30 augustus 2017 een levendige, gevarieerde en spannende ochtend tijdens de tweede editie van Krachtpatsers. Voor dit terugkerende evenement van Lelykracht was een groot deel van Sportcentrum De Koploper omgebouwd tot proefstation van tal van vrijetijdsmogelijkheden. In één ochtend maakten de kinderen daar kennis met maar liefst drie verschillende activiteiten om zo hun talenten te verkennen.

De achttien verschillende workshops waren door Lelykracht onderverdeeld in de categorieën denken, doen en maken. Kinderen kregen daardoor steeds met een andere invalshoek te maken. De sporter werd uitgenodigd om kennis te maken met natuureducatie en de beauty adept kon de uitvinder in zichzelf tegenkomen. Favoriet waren duidelijk het zeemeerminzwemmen, vloggen, programmeren en dierenverzorging. Het overgrote deel van de kinderen maakte Krachtpatsers voor het eerst mee. Een eerdere workshopdag vond in de voorjaarsvakantie plaats in de Kubus.

Slotakkoord met wethouder Elly van Wageningen
De presentatoren Matthias en Joey van ‘Klei dat zijn wij’ boden kinderen een energizer bij binnenkomst en drie goed gevulde vlogworkshops. Bij de afronding van de enerverende ochtend werd wethouder van Elly van Wageningen door hen uitgenodigd om zelf al vloggend het podium te betreden. In interviewvorm presenteerde de wethouder zich aan alle deelnemende kinderen en de aanwezige workshopleiders. Daarna was het tijd voor een gezamenlijke lunch en kregen de deelnemers een leuke goodiebag.

Krachtpatsers in de herfstvakantie
De volgende editie van Krachtpatsers vindt plaats in de herfstvakantie. Lelykracht laat het evenement jaarlijks terugkomen tijdens schoolvakanties om kinderen te wijzen op alle mogelijkheden in Lelystad voor hun vrijetijdsbesteding. Veel jongens en meiden in de leeftijd van 9 tot 12 jaar stoppen met sport of hun hobby. Lelykracht wil dit met Krachtpatsers voorkomen door hen bewust te maken van hun talenten, kracht en mogelijkheden.

Bekijk alle foto’s op onze Facebookpagina en alle filmpjes op ons Youtube kanaal!