Interview Moeders van Lelystad

“Mijn wens? Een bruisend Lelystad voor onze tieners”

Marije van Poelgeest (36) gaf zich als één van de eersten op voor het project Moeders van Lelystad. Opgegroeid in Lelystad, en nu zelf moeder van een dochter van 12, sprak de titel van het project haar meteen aan. En ze ging direct actief aan de slag voor Lelykracht met een door haar ontwikkelde enquête. Drie vragen aan deze enthousiaste moeder, die zich met veel plezier inzet om het opgroeien van tieners in Lelystad leuker en veiliger te maken.

Wat vind jij positief aan opgroeien in Lelystad?
Waar ik heel blij mee ben, dat zijn de vele sportactiviteiten. Mijn dochter zit bijvoorbeeld op hockey en dit jaar hebben we samen meegedaan aan de Zeebodemloop. Daarnaast is alles bereikbaar met de fiets. En ik heb het gevoel dat ze veilig over straat kan, overdag. ’s Avonds fiets ik mee. Ook vind ik het prettig dat Lelystad multicultureel is. Als je hier opgroeit, krijg je van alle culturen iets mee en dat maakt je rijker als mens.

Wat kan er beter in Lelystad?
Ik heb mijn dochter een enquête laten houden onder haar vriendinnen. Een duidelijke behoefte is een plekje om samen te komen. Dat begrijp ik heel goed. Zelf was ik als tiener de hele zomer te vinden bij het openluchtzwembad De Houtrib. De meiden missen een plek om na schooltijd te zitten; een smoothiebar of een plek waar ze voor een klein prijsje kunnen highteaën. Ook missen ze feestjes en evenementen speciaal voor tieners. Nu lopen ze in hun vrije tijd door de stad: winkel in, winkel uit. Dat vind ik geen goede zaak en ik denk de winkeliers ook niet.

Waarom doe je mee met Moeders van Lelystad?
Ik ben blij dat Lelykracht mij de kans geeft om mee te denken over “onze” toekomst, want zo voelt het. De toekomst van mijn dochter is mijn toekomst. Je kunt klagen, maar je kunt ook proberen iets te veranderen. En die kans biedt dit project. Mijn wens is een bruisend Lelystad. Daar zijn genoeg mogelijkheden voor. Maar we hebben wel meer moeders nodig. Daarom zeg ik: moeders sluit je aan. Laten we samen van Lelystad een levendige stad maken voor onze tieners!

Wil je net als Marije ook meewerken aan de toekomst van jouw tiener? Sluit je aan door een e-mail te sturen naar info@lelykracht.nl.